Wie zijn wij? je hebt ons vast wel eens gezien. Ruben en Evelien qua leeftijd schelen wij een jaar of tien. evelien 54 spontaan vrolijk en een beetje vreemd en heel lief.

zegt Ruben. Ze rijdt rond op vier wieltjes. heeft CP. Ruben werkte bij een lunchroom is 43 en beweert dat hij een Ajax fan is in Tukkerland. hij is goed in tekenen. zorgzaam helpt graag anderen spontaan, maar een beetje verlegen. Dat hij een Ajax fan is vindt Evelien wel een minpuntje. zij heeft namelijk eigenlijk niks met voetbal. Evelien en Ruben werkten beiden op de Viermarken, een zorgboerderij, Hij in de winkel, zij op de Oldenhof. 

Ruben is helaas gestopt. Soms lopen die dingen zo.  Hij denkt er over om fulltime kunstenaar te worden, Voor Evelien staat de Viermarken ook even stil. Zij wacht op een nieuwe rolstoel als ze die heeft, is ze vast wel weer te vinden op de Oldenhof. De lunchroom Waar Ruben werkte heeft ook een woonwinkel. Hiervoor doet Evelien, met 2 andere collega’s  de sociale media. Het concept van zowel winkel als lunchroom heet “Heel bijzonder” en is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De viermarken

Heel bijzonder wonen

Facebook woonwinkel

 

Evelien heeft sinds kort ook een radioprogramma. lokaal via RTV – Losser de titel is; ‘4hoog met Evelien. Je snapt het al, wij wonen vier hoog en Evelien heeft een studio aan huis. Een soort washok studio zeg maar. Natuurlijk in het centrum van Enschede. Evelien heeft al een tijdje radio ervaring. Zij kan lullen als de beste. Techniek deed zij echter nooit, nu wel, multitask en is nog best een dingetje voor een spast. Maar Zij wordt al steeds betere vriendjes met het mengpaneel. Ruben houdt van bakken. Hij kan het goed . Hij heeft groene vingers Loopt graag met de hond. Hij is nooit te beroerd om te helpen. En zorgt, dat hoopt Evelien tenminste, graag een beetje voor haar. Gelukkig hoeft hij niet echt iets fysieks voor haar te doen. Daarvoor komen weer anderen Evelien helpen. Dat kan wel lekker 24 uur per dag op oproepbasis. Op haar beurt zorgt Evelien ook weer een beetje voor Ruben. Zij durft namelijk ongeveer alles en dat is fijn

Ruben is dol op dieren en natuurlijk op eten en slapen. Ruben kijkt graag documentaires en dingen als kassa, Keuringsdienst van Waren, De Slimste Mens, En Weekend Miljonairs. Samen kijken zij graag The Voice. En andere dingen waarbij Evelien moet huilen. Dan kan Ruben haar lekker plagen. Maar Evelien plaagt graag terug. Evelien leest graag, schrijft graag, kijkt graag film en vindt het leuk om te naaldvilten en te schilderen. Ook gaan Evelien en Ruben nu het weer kan graag samen weg. Terrasjes musea enz. Evelien is lid van de Baptisten. Ruben gelooft op zijn eigen manier zonder kerk! Dat is helemaal prima! Ruben en Evelien zouden alleen wat meer in zichzelf kunnen geloven….

Gelukkig geloven wij in elkaar….